به گزارش خبرگزاري "مهر" مشاور رييس جمهور و رييس سازمان ملي جوانان كه در نخستين جشنواره كارآفريني دانش آموزان و فارغ التحصيلان شاخه كار دانش سخن مي گفت با بيان اينكه ايران بيشتري جمعيت جوان را در گروه سني 15 تا 29 سال داراست، گفت: عليرغم اين كه نرخ رشد جمعيت در كشور به 2/1 تا 3/1 درصد رسيده است اين نرخ در حوزه جوانان 7/3 درصد است كه در آينده به 2/4 درصد نيز خواهد رسيد.
وي با بيان اينكه جوانان بزرگترين توليد كننده و نيز بزرگترين مصرف كننده محصولات هستند. گفت: ايجاد شغل در زمينه IT پنج ميليون تومان هزينه دارد اين در حالي است كه ايجاد شغل در صنعت 20 ميليون تومان ، خدمات 15 ميليون تومان و كشاورزي 7 ميليون تومان هزينه دارد.
عبادي با بيان اين نكته كه امروزه مشكل اشتغال جوانان ، دغدغه اي ملي است گفت: به هر ميزان در كارآفريني موفق باشيم در امر اشتغال نيز موفق خواهيم بود.
وي با اشاره به اينكه جوامع بشري به سمت جامعه اطلاعاتي يا فراصنعتي پيش مي روند ، گفت: در جوامع كنوني نمي توان با ابزارها و شيوه هاي گذشته به نياز ها پاسخ گفت: اينك جوانان دانايي محور شده اند و هر كس اطلاعات افزونتر داشته باشد، انسان موفق تري است از اين رو فن آوري اطلاعات در تمام شئون زندگي به ويژه شغل آفريني نقشي اساسي دارد.
عبادي افزود: علاوه بر اين موارد از آنجا كه رويكرد اصلي برنامه 20 ساله كشور نيز برنامه چهارم توسعه، بحث اشتغال مولد جوانان است، طرح توسعه منابع انساني و اشتغال جوانان بر پايه ICT تهيه و تصويب شد كه در يك دوره سه ساله و در سه مرحله به اجرا در مي آيد.
عبادي افزود: بحث توسعه منابع انساني داراي سه بخش افزايش مهارتها از طريق آموزش، ايجاد بنگاههاي كوچك و متوسط و بازاريابي است.
وي با بيان اينكه آموزش هاي ياد شده در سه سطح عمومي، نيمه تخصصي و تخصصي ارايه مي شود گفت: براي آموزش هر فرد سالانه 20 ساعت و هزينه آن يك ميليون و 400 هزار تومان پيش بيني شده است.
وي با بيان اينكه هم اكنون يك ميليون و 700 هزار دانش آموخته دانشگاهي داريم اين در حالي است كه دولت استخدام رسمي ندارد، گفت: در اين شرايط پيش بيني مي شود طرح تكفا زمينه اشتغال 300 هزار نفر را فراهم آورد.
وي در پايان از فقر كشور در حوزه آموزش نيروي انساني ماهر در زمينه فن آوري اطلاعات به عنوان يكي از مشكلات اجراي طرح تكفا نام برد.
نظر شما